Over The Art of Hmm

Guido Stoop (St-Agatha-Berchem, 1962) is een Nederlandstalig kunstschilder en beeldhouwer.

Hij volgde enkele initiatielessen rond het werken met olieverf bij kunstenaar Jef Bertels. Voor de rest is hij autodidact. Hij creëert kleurrijke werken onder de artiestennaam The Art of Hmm.

In zijn werken kiest hij resoluut voor olieverf en creëerde hij ‘De Reiziger’. ‘De Reiziger’ is een bronzen figuurtje, getekend door weer en wind, dat symbool staat voor het steeds op weg zijn van de mens.

Centraal bij elk werk zijn de kleuren en de muze van het moment. Een schilderij wordt niet op voorhand uitgedacht of geconcipieerd. Het ontstaat op het moment dat de borstel in de verf strijkt .

Zijn inspiratie haalt hij uit zijn rusteloze geest. Zodra er kleur gezet wordt op doek of paneel, komt het werk langzaam maar zeker tot leven. En terwijl hij schildert, verandert het, wijzigt het op het ritme van zijn gedachten. Elk van zijn werken is als een levend wezen dat in gesprek gaat met diegene die kijkt.

Hij nam deel aan verschillende kunstroutes en organiseerde een eerste solotentoonstelling ‘Art & Hope’ aan De Vaartkom te Leuven (mei 2019). Een 20-tal werken zijn in privé bezit.

Guido Stoop